VOLKsHouse / Santa Fe, N.M.

The one-story white cube contains the living room; its flat roof is finished as a deck for the second floor.

Strategically placed windows and glass walls admit plenty of light without compromising the thermal envelope. The compact floor plan features a small office at the top of the stairs.

Doors and windows are trimmed in factory-finished fiber-cement board. The house hugs the property line, allowing for future expansion on the 50-foot-wide lot.

LED lighting is used throughout. Though expensive, it was one-third the cost of generating incandescent power on-site.

Designed to be attached or detached, the two-car garage sits to the left of the two-volume house and holds the solar equipment.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X