South Hills Retirement Residence / Pittsburgh

The school’s tall windows and grand volumes offered amenities rarely feasible in affordable housing.

The lobby of South Hill Retirement Residence, a participant in the LEED for Homes Multifamily pilot program.

A curtain wall hangs where the auditorium once stood, providing deep daylight penetration.

A typical apartment interior. A blower door test of each unit ensured that the envelope was properly sealed.

The developer received a grant for the cogeneration plant, which cost $271,000 and has a projected payback of 11 years.

A 26-kW PV array mitigates energy use during peak load hours between 11 a.m. and 3 p.m.

The new rooftop greenhouse has views of the city.

Ornate handrails were salvaged from the auditorium balcony.

Naturally lit common spaces enhance social connections.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X