Social Graces

Arentz Landscape Architects designed the grounds at Running Cedar, which include entertaining-scaled spaces that give the house context.

The rear garden's hawthorn allee aligns with the front door and leads to the sunken perennial border, which is shown here in bloom.

The gravel courtyard, tucked into the void between the house and garage/guest quarters, is the social hub.

A break in the stone wall is on axis with steps to a sunken perennial gardena destination when the flowers are in bloom, but hidden from the house when its dormant. The stone spine culminates in an outdoor shower by the pool deck.

A view out to the grounds at Running Cedar in Virginia.

Boxwood hedges framing the east and west lawns lend tidy year-round structure.

Pathways create a circuit enticing guests outside to experience nature.

In plan, the lawns orthogonal planes respond to the architecture, breaking out of its narrow footprint.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X