Shorline Kitchen, Little Silver, N.J.

Two structural beams add geometric playfulness in the new soaring addition.

Big windows all around make the room more light-filled and cheerful, as does the use of broad white paint expanses, and a limited material palette.

The slatted screen is a custom detail that adds definition to the open space.

Being able to see the new room from the upstairs of the old house provides an important connection and openness, which expands the still small home visually.

The original floor plan was cramped with poor circulation between the kitchen at the back and dining room at the front

The new plan puts them in one big open space, which is how most people like to work and entertain.

The original home was a small Cape Cod.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X