Park Passive, Seattle

Architect Marie Ljubojevic's careful orientation takes advantage of solar heat gain in the winter and natural ventilation in the summer.

North-South Section

The jury was impressed that the project achieved Passive House certification in a cloudy location such as Seattle. "They were limited in terms of the amount of glass they could include and they've used it judiciously to create great indoor and outdoor spaces," the judges said.

Architect Marie Ljubojevic's careful orientation takes advantage of solar heat gain in the winter and natural ventilation in the summer.

Luxurious touches in the kitchen include bamboo strand flooring, an induction cooktop, and custom cabinetry.

Trees removed from the lot were salvaged for stair treads, wall paneling, and a live-edge bathroom countertop.

Well-placed windows let in natural light and views.

The living room looks out onto the backyard patio.

Daylight flows through the open stair treads, which were created out of a tree salvaged from the yard.

With three interior levels and a roof deck, the 2,710-square-foot house holds four bedrooms and three bathrooms.

The site plan

Level One Floor Plan

Roof Plan and Level Three Floor Plan

East-West Section

North South Section

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X