New England Vacation House / Newport County, R.I.

Located in a wildflower meadow, the cedar-clad gable-roofed is surrounded by native plantings and a drought-tolerant grass blend.

Minimal trim, simple polished concrete floors, and careful window placement provide a clean look to the interior.

The children’s sleeping and play area is accessed via ladder.

The iconic shape and playful red color of the exterior gables are carried through to the interior kitchen and living room walls.

The owners’ plan for a future 6.5 kW solar electric system on the large south-facing roof would make the house net-zero energy.

Extra storage is tucked away in built-in bookshelves.

The small mud room with a built-in bench helps the family stay organized and keeps the house free of clutter.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X