Living History

A pair of chimneys, visible from a distance, helps define the hom's bold silhouette against the skyline.

New, painted kitchen cabinets contrast with the original woodwork.

A sky-blue master bath complements the dark, salvaged wood floors.

Glass left the original interior woodwork unpainted in order to clearly delineate the difference between the old and the new.

Glass relaxes in the living room. The space's high ceilings and generous windows convey a sense of well-being.

The dining room of this 1797 side-hall Federal-style house also functions as a circulation space.

In the living room, track lighting brightens the space while leaving the old ceiling beams intact.

Along with several fireplaces (like this one in the master bedroom), newly added spray-foam insulation helps keep the home's interior temperatures constant.

Homeowner/builder Tom Glass recreated a long-gone porch on the home's rear elevation.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X