Light Touch

The house's picturesque entry elevation is little changed since the Victorian era.

Required as a secondary means of egress, this compact stair also provides a shortcut from the master suite to the first-floor library.

A light-filled new stairway connects the first-floor living space with bedrooms at the second and lower levels.

Relocating the lower-level garage to its own separate building freed space for a family room that opens onto the backyard pool deck.

The family room opens onto the rear deck and treetop views.

Moving casual living spaces to the rear freed the house's original first-floor rooms for more formal uses.

The range hood is faced with the same reclaimed oak as the floor.

The breakfast bay's deceptively oversize windows look out onto the slope of Mount Tamalpais.

The kitchen's wood-paneled walls and ceiling lend a casual atmosphere.

The elevated rear deck.

New, taller doorways maximize the penetration of natural light. An eclectic mix of lighting fixtures adds a contemporary touch.

The master bedroom's horizontal paneling hints at the attic it once was.

The master bath.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X