House in an Olive Grove, Geyserville, Calif.

Strong geometrical forms and soft, muted colors give this new house an assertive yet respectful presence in its rural landscape.

The entry elevation presents a bold composition of rectilinear forms.

The house opens up on its downhill side.

The building fans out in both plan and section.

Interior and exterior living spaces take in long views over an olive grove.

The kitchen overlooks the living area. A sliding screen beyond opens a window into the bedroom.

A view of the living room from the kitchen.

The concrete wall that slices through the building opens for a windowed seating nook in the living room.

The interior palette follows the same grayscale theme as the exterior.

The bedroom. All interior millwork is oak with translucent acrylic inserts.

The master bath. The mirror reflects the view through the glass-walled shower.

The site plan.

The floor plan.

Building sections.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X