Hillside Farmhouse, Boston

The porch and stair tower signal the entrance. The light-colored entryway mixes classical portico with farmhouse porch.

The dining room is a south-facing bay with farmland views.

Living room details are simple but refined.

The library was designed as a night-time and winter retreat.

The south elevation's simple roof form anchors a relaxed composition of dormers and bay windows serving the bedrooms.

The front court suggests a working dooryard. The garage wing (right) encloses the arrival court.

First floor plan. Living areas in the room-width house are lined up like a train along the rear southern exposure. The stairwell was bumped to the front, inspiring a tower that marks the entryway.

Second floor plan. Bedrooms also get the benefit of southern light.

A wide porch shelters and frames the front door, which opens to a vista through the house to the south lawn.

The entry hall is a generous, welcoming space with vaulted ceilings.

The stair rises through the tower, wrapping around a monumental lantern column.

A band of windows floods the stair tower and second-floor hall with light, and a tent-like ceiling caps the space. The railing wraps without newel posts.

The free-standing tub in the master bath occupies a south-facing bay.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X