Grable's Green Lantern

Almost 50 percent of a 1948 home was salvaged to build a contemporary one.

The home boasts lots of outdoor spaces for relaxation and contemplation.

With water at a premium, this pool serves as fountain, relflecting pool, and waterwall.

Materials were salvaged whenever possible. Daylight and views were maximized.

The site plan.

To hew to the size of neighboring homes, this house was kept mostly to one story.

Roof space is used, too. A spiral staircase leads up to the deck.

Wood was reused when possible, and new rooms were stepped down the sloped site to preserve heritage oaks.

The second level is small but efficient and includes space for entertaining.

With the lights on at night, the house looks like a lantern in the landscape.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X