Disney’s VISION Home Demonstrates Housing’s Green Future

The VISION House's full-size facade welcomes visitors through an entrance that is a contemporary take on Prairie architecture. Boral provided a variety of exterior products, including its innovative BoralPure Smog Eating Tiles for the roof, pavers that allow water to flow through them, cultured stone trim for the home's side, and trim on the soffits.

Chairs made from recycled plastic and Armstrong walnut flooring created from sustainable sources are featured in the home's great room area. The countertops are made from recycled glass.

The bathroom is a mixture of old and new with an old-fashioned soaking tub filled with low-flow fixtures with electronic controls for temperature and timing.

The fictional Monteverde family has two children, an 11-year-old and an infant, who live in this room.

The VISION House's mission is to show that sustainable materials can be beautiful and not substantiallly different looking than traditional home components.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X