The three-story home is configured in a sawtooth plan to maximize views to the outdoors, daylighting, and natural ventilation. The stacking of floor levels preserved as much outdoor space as possible on the narrow 50-by-100-foot lot.

In the core of the home, the open great room allows for easy interactions between the kitchen, dining area, and living room.

The kitchen features a salvaged sink and cabinets made of reclaimed Douglas fir with repurposed hardware.

Large covered patios and porches can be used year-round and help facilitate social connectivity with neighbors.

Social spaces are located on the south end for daylighting and the occasional warmth of direct sunlight.

Abundant clerestory windows and high ceilings facilitate the distribution of natural daylight.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X