Cedar Street Residence, Tempe, Ariz.

This addition/renovation uses a detached live/work pavilion and garden walls to enclose a multipurpose outdoor living space.

The street elevation of the 1950s ranch retains much of its original character.

The garage's rusted steel facing and door contrast with the smooth polycarbonate panels of the garden wall.

The garden wall opens onto the hidden courtyard.

When lifted, the live/work pavilion's operable polycarbonate awning becomes a giant lantern.

The operable awning in its lifted position.

The operable awning in its lowered position.

The live/work pavilion houses the owners' three-person architecture studio.

Wheeled millwork components move to create a variety of indoor configurations. Here a wardrobe shifts to incorporate a bedroom into the playroom of the remodeled ranch house.

The master bedroom. Apart from the garage, the original ranch house now is devoted exclusively to private spaces.

The floor plan.

A detail of the operable awning.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X