b+w house, minneapolis

The B W House, designed by Julie Snow Architects, occupies a corner lot in a single-family neighborhood of Minneapolis.

A cast-in-place concrete system forms the walls of the first floor and garden, while wood siding clads the upper level.

The rear of the house opens into an enclosed garden that essentially doubles the living space of the first floor.

The home integrates a streamlined kitchen into adjoining living and dining spaces.

A wall of glass doors connects the main living space and the garden.

Exposed concrete serves as both a structural and finish material for the first level. Upstairs, plaster walls convey a contrasting sense of lightness.

Walnut floors on the second level supply a warm hue to balance the coolness of the glass and plaster.

The home's site plan.

The home's first and second floor plans.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X