Architectural Interior Award-Winners

The new dressing room is lined with FSC-certified walnut and ample shelf space.

The old kitchen was a separate space.

The old dressing room.

The new space integrates the kitchen into the main living space.

Its corner location means the space gets ample daylight.

The unit features a simple palette of materials to convey a sense of calm and relaxation.

A large sliding door allows the owner to separate the sleeping area from the main living space.

The new bathroom features blue tiles and frosted glass doors.

Clever built-ins and features such as a hidden hamper help the space live large.

The architects gutted the space and left only the key structural elements.

Living room, den, and kitchen are organized on the east side where they benefit from the natural light and views on the west side.

Freestanding walnut cabinetry and cantilevered wet bar help define the space.

Full-height sliding and accordion doors hide ample storage throughout the space.

An axo of the unit shows the organization of the spaces.

Together, the Zipper and Cradle pieces define the area closest to the loft’s entry.

In the living and dining space, the Hearth converges with the Scrim.

A bilevel island, known as the Stage, provides some separation between the living room and the kitchen.

A glass wall separates the master bedroom from the rest of the apartment.

The project’s floor plan.

The project’s first-floor plan.

The project’s second-floor plan.

The project’s basement floor plan.

The architects continued the home's textured ceiling outside to form an exterior soffit.

Floor-to-ceiling wood windows maximize water views from the living room.

The kitchen feels expansive, thanks to well-placed windows and a warm, modern material palette.

Another look at the ceiling’s seamless flow from inside to outside.

The well-choreographed view from the den through the dining room and kitchen.

The project’s floor plans.

Conceptual drawings of the project’s elevations.

The large island anchoring the main living area conceals seven stools; its recycled rubber cladding is a durable, kid-safe surface.

This highly sustainable house takes advantage of natural daylight, passive cooling, and recycled-content materials.

A radiant in-floor heating system picks up the slack on cloudy days.

The mild steel-clad entryway of the old building, a former shoe parts warehouse, blends with the transitional neighborhood.

The movable table, inspired by the work of George Nakashima, was center-cut from an old-growth tree that died naturally and retains the tree’s contours.

The architects anchored the loft spatially with two wood and glass cores that house the baths and a home office.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X