After a Fire, New Life

In 2009, fire gutted this rehabbed barn.

The stone wall on this rebuilt barn was one of the only elements left standing after the fire.

Inspired use of windows let the outside in and helped architect Kevin Ruedisueli clinch a myMarvin Architect’s Challenge Award.

The entry vestibule, centered on the house’s west side, marks the barn's original entrance and helps buffer wintertime winds.

Dormers let afternoon light in while providing a view of the Blue Ridge Mountains.

The house is big enough for a volleyball court, but its geothermal HVAC system and serious insulation help keep utility bills down.

In the living room, a wood stove serves as the hearth. It helps keep the living room toasty in winter, and the residual heat gets used to provide radiant heat for the floors.

Railings are made of recycled oak and include timber salvaged from the fire.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X