A century-old former stable gets a radical makeover.

Richard and Kimberly Miller renovated a former Philadelphia stable into their own residence, pairing salvaged yellow pine with Kalwall on the front elevation.

The Millers reclaimed the pine from the original structure's roof and kept the three existing brick walls.

The best pieces of salvaged wood went to furniture and built-ins in the home's main living area.

The century-old brick walls enclose the first floor as well as a sunny rear garden.

A central shade garden acts as a passive cooling element and a light well for the entire house.

Concrete floors and spare metal detailing highlight the warm hues of a salvaged pine staircase.

The live-work house also contains studio space for the couple's firm, RKM Architects.

The project's rear elevation.

The home's first floor.

The home's second floor.

The home's third floor.

An aerial front drawing of the house.

An exploded view of the house shows the insertion of new pieces into the old envelope.

A section drawing of the house.

A close-up of the RKM-designed console.

RKM preserved the existing triangular windows on the building's rear wall.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X