10 Award-Winning Interiors

Entering a low porch on the more opaque north side under the loft above, the light-filled Hupomone Ranch house opens up to the long view south and gathers the bedrooms and kitchen to either side.

View from the dining and living room to the kitchen and the storefront foyer/office beyond at Madrona Live/Work, Seattle.

Living room at the Madrona house, Seattle.

Coffered concrete ceilings establish a strong visual rhythm overhead.

The apartments' open floor plans offer residents maximum flexibility in defining interior spaces.

SteelHouse 1 and 2 The space is efficiently packed full of tailored details that work neatly together-refreshingly playful yet very consistently detailed.

Steel was used for exterior siding as well as interior detailing like these built in bookshelves that enclose a bedroom.

Corner windows can be done for a reasonable budget using commercial products and the inclusion of so much natural light is well worth the investment. The jury made note of "luminous interiors with light from nay angles."

Indoor/outdoor rooms wrap around an internal garden with a swimming pool or other water feature.

The bathrooms’ material palette includes white onyx, honey onyx, and mother of pearl.

2013 RADA / Custom / More Than 3,000 Square Feet / Merit Award: Sagaponack, Sagaponack, N.Y. / Bates Masi Architects

Another wall of sliding doors opens the kitchen and dining room to the beach.

Sliding glass walls, steel louvers, and limestone flooring blur the lines between the living room and porch.

The central pavilion, which contains the kitchen, dining, and living spaces, projects over the pond, carrying at its center a 12-ton boulder that serves as the fireplace hearth.

Inside, the exterior’s subtly abstracted vernacular gives way to a modern composition that mixes natural, local materials with select bits of stainless steel.

The kitchen occupies one end of a living space so open to the outdoors that it is defined mainly by the ceiling above.

The master bedroom’s second-floor perch affords dramatic mountain views.

Balancing privacy with daylighting required the strategic placement of windows on the house’s long street-front elevation.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X