Dezeen's Izzy Ashton shares a simple, cube-shaped home that's arranged over two stories and composed of concrete to meet the tight budget restraints of Dutch architecture Studio MAK's young clients.

The concrete facade offers a stark comparison to the white interior, which houses a light and minimalist open floor plan. On both levels of the home, each room offers sleek storage compartments by way of recessed shelving units or cupboards that are slotted into the walls.

To further maximize space, seating is also built into the wall that separates the entrance lobby from the living space. The Dutch studio said they "utilized every single square centimeter of the house's open spaces as well as its solid ones". Furnishings are largely white or gray, to allow the clients to impose their own personality on the house. The white kitchen units came from Swedish design brand Ikea, while other additions include pastel-toned cushions and plants. The staircase is concealed behind a door, and a downstairs toilet slots in underneath it.

Read more >