When former clients bought the property next door to their Cohen and Hacker-designed house, they enlisted the architects to renovate their kitchen so it would have expansive views of the new gardens they’d created. Julie Hacker describes these clients as patrons who have used the firm on numerous occasions. “They let us try out our ideas,” Hacker says, adding that “we’d always had this scheme to do a glass cabinet where the back of the cabinet was the window and our client let us detail the hell out of it. “ The jury agrees with Hacker’s assessment of the high level of detailing in the kitchen, describing it as a “graceful articulation of cabinetry in glass.” 

The most complex element was exact alignment between cabinet and window dividers. Supporting the cabinets was no easy accomplishment, either. Vertical steel angles are embedded into the studs between the windows, and the backless glass cabinets are bolted to those angles. Below, separate windows open up to capture fresh breezes. Banks of simple white door and drawer fronts throughout the rest of the kitchen create a clean backdrop as well as concealing ample storage. This gives homeowners the freedom to highlight a few select objects in the translucent showcase cabinets. Hanging an oven vent detailed for an island allowed for even more greenery-facing windows. Putting a cooktop up against windows was another new experiment for Cohen and Hacker. “At the end of the day it totally works,” Hacker declares. “The client does cook and the windows don’t get destroyed.”